Scoutcentrum Delft

Het kruithuis

Welcome

Korte toelichting

Scouting Nederland


Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Stichting Scoutcentrum Delft

Scoutcentrum Delft - Het Kruithuis is gevestigd in het monumentale complex uit 1660 dat lang in gebruik is geweest bij Defensie. Het monument is daarna eigendom geworden van de gemeente Delft. Sinds de 70-er jaren van de vorige eeuw is het complex in handen van Scouting Delfland. In 1997 is het complex in erfpacht uitgegeven aan scouting Delfland. Daarbij is de voorwaarde gesteld het complex door Scouting in goede conditie wordt gehouden.

De Stichting Scoutcentrum Kruithuis is daarbij verantwoordelijk voor de exploitatie en onderhoud.

Scouting Regio Delfland is ter ondersteuning van de scoutinggroepen in de gemeenten Bleiswijk, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. De regio is actief op het gebied van trainingen en activiteiten. Op deze site kunt u vinden wie wij zijn, wat wij doen, met wie wij samenwerken, maar vooral ook waar er in de regio Delfland Scoutinggroepen te vinden zijn.

 

Vaste huurders op Het Kruithuis zijn de Scouting Willem de Zwijger en Vereniging De Delfse Zwervers. Beide groepen huren een kruittoren midden in de vijver van Het Kruithuis en hebben een actief jaarprogramma. Voor meer informatie klik op onderstaande links voor hun websites.

Scouting Willem de Zwijger Scouting Willem de Zwijger - Toren 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delftsche Zwervers

Studentenstam de Delftsche Zwervers is officieel opgericht in 1920 en daarmee een van de oudste studentenscoutingverenigingen in de wereld.
Op dit moment zijn wij gevestigd in de achterste kruittoren van het kruithuiscomplex waar we elke donderdag samenkomen.
Om 18:00 eten we eerst gezellig een maaltijd waarna we ons 's avonds richten op een leuk avondprogramma, uiteenlopend van knutselen tot kanoën door de binnenstad en natuurlijk stoken we ook vaak een kampvuur.
Delftse Zwervers - Toren 2


Als je meer over ons wilt weten kun je op onze website kijken of gewoon een keer gezellig langskomen op een donderdag avond.