Scoutcentrum Delft

Het kruithuis

Welcome

Korte toelichting

Scouting Nederland


Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Stichting Scoutcentrum Delft

Scoutcentrum Delft - Het Kruithuis is gevestigd in het monumentale complex uit 1660 dat lang in gebruik is geweest bij Defensie. Het monument is daarna eigendom geworden van de gemeente Delft. Sinds de 70-er jaren van de vorige eeuw is het complex in handen van Scouting Delfland. In 1997 is het complex in erfpacht uitgegeven aan scouting Delfland. Daarbij is de voorwaarde gesteld het complex door Scouting in goede conditie wordt gehouden.

De Stichting Scoutcentrum Kruithuis is daarbij verantwoordelijk voor de exploitatie en onderhoud.

Scouting Regio Delfland is ter ondersteuning van de scoutinggroepen in de gemeenten Bleiswijk, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. De regio is actief op het gebied van trainingen en activiteiten. Op deze site kunt u vinden wie wij zijn, wat wij doen, met wie wij samenwerken, maar vooral ook waar er in de regio Delfland Scoutinggroepen te vinden zijn.

 

Vaste huurders op Het Kruithuis zijn de Scouting Willem de Zwijger en Vereniging De Delfse Zwervers. Beide groepen huren een kruittoren midden in de vijver van Het Kruithuis en hebben een actief jaarprogramma. Voor meer informatie klik op onderstaande links voor hun websites.

 

Scouting Willem de Zwijger 

Scoutinggroep Willem De Zwijger is (her)opgericht in oktober 1945, en heeft sinds 1968 ook een plek in de ‘eerste’ toren van het Kruithuis. Het dient sindsdien als clubhuis voor de  oudere (jeugd)leden van onze groep.

 

In de zomermaanden is het ook het start- en aankomstpunt voor opkomsten, weekenden en kampen van onze zeilende jeugdspeltakken. Onze boten liggen hier ook tijdens de zomervakantie, en onze sleepboot wordt hier ‘s winters door een groep vrijwilligers onderhouden.

 

Sinds we het Kruithuis kunnen gebruiken houden we er jaarlijks een Kruithuisfeest voor alle scouting uit (en buiten) de regio.

 

Onze Stam/Loodsen zijn de hoofdgebruikers van dit pand, en komen elke vrijdag bijeen. We zijn een groep leden van tussen de 18 en 23 die (bijna) allemaal ook leiding geven aan de andere jeugdspeltakken. We starten vaak rond 20:00 en besluiten zelf wat voor programma we willen doen. Zo organiseren we groepsbrede baravonden, spelavonden en het kerstdiner, gaan we (zelfbedachte) spellen spelen, klussen aan de toren of zorgen we gewoon voor gezelligheid.

 

Als je meer over ons wilt weten kun je op de bovenstaande link klikken om op de website te kijken,
mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of langskomen op een vrijdagavond!

 

Scouting Willem de Zwijger - Toren 1

 Delftsche Zwervers

Studentenstam de Delftsche Zwervers is officieel opgericht in 1920 en daarmee een van de oudste studentenscoutingverenigingen in de wereld.
Op dit moment zijn wij gevestigd in de achterste kruittoren van het kruithuiscomplex waar we elke donderdag samenkomen.
Om 18:00 eten we eerst gezellig een maaltijd waarna we ons 's avonds richten op een leuk avondprogramma, uiteenlopend van knutselen tot kanoën door de binnenstad en natuurlijk stoken we ook vaak een kampvuur.
Delftse Zwervers - Toren 2


Als je meer over ons wilt weten kun je op onze website kijken of gewoon een keer gezellig langskomen op een donderdag avond.